Oferta szkoleń zawodowych w Ośrodku Szkolenia Kadr KURSOR w Zamościu
Kucharz z elementami dekoracji stołów
Cel kursu: uczestnicy nabędą wiedzę i umiejętności praktyczne z kucharstwa oraz dekoracji stołów
Program:
- podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka
- minimum sanitarne w gastronomii
- procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności
- komponowanie dań
- sporządzanie prostych dań, przekąsek, napojów
- dekorowanie stołów na różne okazje
- zajęcia praktyczne w zakładzie gastronomicznym
Liczba godzin: 80
Materiały pomocnicze: skrypt tematyczny, notatnik, długopis, teczka szkoleniowa, odzież ochronna
Wymagania wstępne:
- aktualne badania do celów sanitarno-epidemiologicznych
Organizacja kursu: szczegółowy terminarz zajęć (np. w konkretne dni tygodnia, w weekendy itp.) jest ustalany wspólnie z zainteresowanymi podczas spotkania organizacyjnego przed rozpoczęciem szkolenia
Certyfikat ukończenia kursu: Zaświadczenie wydane na podstawie § 22 ust. 4 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 marca 2019 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 652)
Cena: podana w ogłoszeniu o naborze
« lista wszystkich kursów | kursy planowane w najbliższej przyszłości »