Temat szkolenia

Kucharz

Najbliższe terminy

Zamość

Trwa rekrutacja...

Biała Podlaska

Trwa rekrutacja...

Informacje

Liczba godzin

80

Cena

Zamość: 1500 PLN
Biała Podlaska: 1500 PLN

Cel i korzyści ze szkolenia​

Uczestnicy nabędą wiedzę i umiejętności praktyczne z zakresu gastronomii, przygotowania stanowiska pracy, obróbki wstępnej surowców, technik sporządzania zup, dań podstawowych. oraz dekoracji stołów.

Program nauczania​

  • podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka
  • minimum sanitarne w gastronomii
  • procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności
  • komponowanie dań
  • sporządzanie prostych dań, przekąsek, napojów
  • dekorowanie stołów na różne okazje
  • zajęcia praktyczne w zakładzie gastronomicznym

Wymagania wstępne​

  • aktualne badania do celów sanitarno-epidemiologicznych

Organizacja kursu​

Szczegółowy terminarz zajęć (np. w konkretne dni tygodnia, w weekendy itp.) jest ustalany wspólnie z zainteresowanymi podczas spotkania organizacyjnego przed rozpoczęciem szkolenia

Certyfikat ukończenia kursu​

Zaświadczenie wydane na podstawie § 22 ust. 4 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 marca 2019 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 652)

Dodatkowo w cenie kursu​

skrypt tematyczny, notatnik, długopis, teczka szkoleniowa, odzież ochronna

Termin może ulec zmianie, jeżeli szkolenie nie posiada oznaczenia "potwierdzone".

Uczestnicy otrzymają zaświadczenie o ukończeniu szkolenia zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. z 2014 r., poz. 622).

Zapisz się tutaj

Kucharz
Wybierz miasto
Dane uczestnika
Kontakt
Skip to content