Oferta szkoleń zawodowych w Ośrodku Szkolenia Kadr KURSOR w Zamościu
Krótki kurs układania jadłospisu, czyli zdrowe odżywianie
Cel kursu: uczestnicy poznają zasady zdrowego odżywiania i przygotowywania jadłospisów
Program:
- wpływ odżywiania na sylwetkę, ogólny wygląd skóry, włosów, paznokci
- dostosowanie diety do rodzaju wykonywanej pracy, płci, trybu życia i stanu zdrowia
- składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu człowieka
- witaminy
- składniki mineralne
- zasady prawidłowego żywienia
- klasyfikacja i charakterystyka diet
- zapoznanie się z modnymi trendami na rynku diet
- żywienie wybranych chorobach
- żywienie dzieci zdrowych oraz młodzieży w wieku szkolnym
- żywienie w sporcie
- żywienie kobiet w ciąży
- żywienie kobiet w trakcie karmienia piersią
- żywienie osób starszych
- zasady komponowania jadłospisów
- układanie diet
Liczba godzin: 8
Materiały pomocnicze: notatnik, długopis, teczka szkoleniowa
Wymagania wstępne:
- brak
Organizacja kursu: szczegółowy terminarz zajęć (np. w konkretne dni tygodnia, w weekendy itp.) jest ustalany wspólnie z zainteresowanymi podczas spotkania organizacyjnego przed rozpoczęciem szkolenia
Certyfikat ukończenia kursu: Zaświadczenie wydane na podstawie § 22 ust. 4 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 marca 2019 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 652)
Cena: podana w ogłoszeniu o naborze
« lista wszystkich kursów | kursy planowane w najbliższej przyszłości »