Ośrodek Szkolenia Kadr KURSOR

w Zamościu

Oferta szkoleń zawodowych w Ośrodku Szkolenia Kadr KURSOR w Zamościu

Krótki kurs układania jadłospisu, czyli zdrowe odżywianie

Cel kursu: uczestnicy poznają zasady zdrowego odżywiania i przygotowywania jadłospisów

Program:

  • wpływ odżywiania na sylwetkę, ogólny wygląd skóry, włosów, paznokci
  • dostosowanie diety do rodzaju wykonywanej pracy, płci, trybu życia i stanu zdrowia
  • składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu człowieka
  • witaminy
  • składniki mineralne
  • zasady prawidłowego żywienia
  • klasyfikacja i charakterystyka diet
  • zapoznanie się z modnymi trendami na rynku diet
  • żywienie wybranych chorobach
  • żywienie dzieci zdrowych oraz młodzieży w wieku szkolnym
  • żywienie w sporcie
  • żywienie kobiet w ciąży
  • żywienie kobiet w trakcie karmienia piersią
  • żywienie osób starszych
  • zasady komponowania jadłospisów
  • układanie diet

Liczba godzin: 8

Materiały pomocnicze: notatnik, długopis, teczka szkoleniowa

Wymagania wstępne:

  • brak

Organizacja kursu: szczegółowy terminarz zajęć (np. w konkretne dni tygodnia, w weekendy itp.) jest ustalany wspólnie z zainteresowanymi podczas spotkania organizacyjnego przed rozpoczęciem szkolenia

Certyfikat ukończenia kursu: zaświadczenie wydane na podstawie § 18 ust. 2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z 18 sierpnia 2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 1632)

Cena: podana w ogłoszeniu o naborze

zapisz się na ten kurs

« lista wszystkich kursów | kursy planowane w najbliższej przyszłości »